Nyní se pere o své místo v sestavě Prostějova a daří se mu skvěle. Třetiligovému Písku vstřelil dvě branky a řekl si tak alespoň o pozici žolíka do posledních minut. Přece jen, prosadit se v konkurenci zkušené dvojice sniperů Kroupa – Nekuda je více než těžké…

David Píchal původně ani nedoufal, že by se mohl s muži tuto sezonu připravovat.

„Původně jsem se měl připravovat jen s devatenáctkou, ale pak mi pan Jura řekl, že bych s němi mohl zkusit přípravu a pár minut za mužstvo i odehrát, " popisoval mladý talent. I když je rád za šanci v prvním mužstvu, sám přiznává, že potřebuje hrát i s mladšími.

„Jelikož je mi patnáct a chtěl bych mít více míč na noze, dostávat se více do hry a celkově se herně více rozvíjet, tak upřímně preferuji ještě zápasy s devatenáctkou, ale jsem velice vděčný za těch pár minut, co si za muže zahraju," řekl.

Talent se u tohoto blonďatěho útočníka rozpoznal od velmi raného věku. Během své kariéry už zažil stáže ve Spartě, Monaku nebo Aston Ville, v minulosti byl i členem reprezentace.

„Na stážích jsem získal hodně zkušeností, nakonec jsem ale tady v Prostějově, což mi ale rozhodně nevadí. Jsem tu pod drobnohledem mamky a dědy, mám tu rodinu a kamarády. Určitě nelituju, že jsem tady," svěřoval se.

V Prostějově se připravuje velmi intenzivně. „Tréninky mám i dvoufázové, třikrát týdně trénuji s devatenáctkou a dvakrát týdne zase s muži," popisoval své tréninky posledních dnů.

David Píchal také doufá, že se dočká i další pozvánky do mládežnické reprezentace.

„V reprezentaci jsem figuroval, teď se ale změnil trenér, protože nebyly výsledky. Pozvánku jsem zatím nedostal, ale třeba se zase dočkám," doufá mladý prostějovský talent.

DOMINIK VORÁČ