Derby s prvoligovou Olomoucí už teď zaměstnává hlavy prostějovských fotablistů naplno.

„Ještě tam ale nejsme, napřed musíme vyhrát v 1. kole," upozorňuje trenér a generální sportovní manažer klubu František Jura. Jeho tým v něm narazí na vítěze předkola, ve kterém se střetnou celky z divizní skupiny D Hodonín a Brno-Bohunice.

„Ta motivace bude jasná, budeme chtít vyhrát, protože souboj se Sigmou by byl něco navíc, jak pro hráče, trenéry, tak i pro fanoušky," uvědomuje si Jura.

Vrcholí rekonstrukce stadionu

Oddíl 1. SK Prostějov v současnosti dokončuje rekonstrukci svého stadionu, na který byl položen nový trávník a navíc dobudována nová tribuna na protilehlé straně od hlavní. Všechny práce by pak měly být stihnuty do začátku MSFL, a tedy připraveny i pro případné pohárové klání ve druhém kole.

Kvůli novému pažitu však fanoušci neuvidí v Prostějově ani jedno přípravné utkání.

„Aby byl trávník zcela v pořádku, musíme odehrát všechny přípravy na hřištích soupeřů," potvrzuje Jura. Nejbližší čeká hráče 1. SK už v neděli v Uničově, čímž završí první týden přípravné fáze.

„V následujícím týdnu odjíždíme ve středu na soustředění do Bystřice nad Pernštejnem, které zakončíme zápasem proti domácímu celku, který postoupil do divize," říká hlavní kouč 1. SK Prostějov. Dalšímu soupeři jeho týmu bude například Zábřeh, Vyškov nebo Kroměříž.

Další posily: Kazár a Krejčíř

Trenér František Jura přivítal šestnáctku hráčů, mezi kterými nechyběla ani nejnovější posila. Tou se stal Tomáš Kazár, kmenový hráč Sigmy Olomouc, jenž do Prostějova přichází na roční hostování s opcí. Kazár v poslední sezoně pomohl olomouckému HFK k postupu do druhé ligy, teď se chce o svou šanci poprat o kus dál na Hané.

„Je to levonohý a velmi kvalitní hráč. Věříme, že pro nás bude přínosem," řekl Jura.

Kromě Kazára vyběhl s týmem 1. SK také Pavel Krejčíř, který naposledy působil v Přerově, nebo Tomáš Mazouch, o jehož příchodu z Kroměříže klub stále jedná.

„Do středy, kdy odjíždíme na soustředění, chceme mít definitivně jasno," doplnil trenér Jura.