Prostějov sice krátce vedl tabulku o pět bodů, ale Velké Meziříčí v neděli gólem v závěru přemohlo Holici a na Prostějov ztrácí tři kola před koncem jen dva body. K očekávanému střetu Prostějova s Velkým Meziříčím pak dojde v pátek v 17.30.

„V Kroměříži to byl těžký zápas, ale ten výsledek je hodně dobrý. S Velmezem to bude náročné utkání. Máme ještě ale dost času se na to nachystat,“ konstatoval kouč Hanáků.

Vysoká výhra Prostějov 6:2 na půdě Kroměříže se nerodila tak snadno, jak by se podle výsledku mohlo zdát.

Domácí v první dvacetiminutovce dvakrát trefili brankovou konstrukci, když Neorala zachránilo po přímém kopu břevno a o chvíli později za ním zvonila i tyč.

Vyberte gól kola
Vyberte GÓL 22. kola! Tady jsou nejhezčí trefy Krajského přeboru

„Měli jsme štěstí. Podržel nás i Neoral v bráně. Prohrávali jsme souboje a dělali jsme chyby. Nejdřív tam byl trestňák, který Dominik vyrazil na břevno. Pak jsme udělali hloupost před vlastním vápnem, když jsme neodkopli balon a dostali jsme tyč. Takové situace se nesmějí stávat,“ zlobil se Machala.

Klíčový moment pro jeho mužstvo přišel ve 26. minutě, kdy Prostějov dostal šanci kopat penaltu. Z té se tradičně Karel Kroupa nemýlil a „eskáčko“ vedlo 1:0.

Ve zbytku půle pak Prostějov nasázel v rychlém sledu další tři branky. Dvakrát se trefil Koudelka a jednou Píchal.

„Ta penalta to zlomila. Po tom první gólu jsme to už ovládli,“ pochvaloval si trenér Prostějova.

Ve druhé půli za rozhodnutého stavu přišlo tradiční polevení, ale i tak Prostějov dokázal přidat ještě další dva góly.

„Trochu jsme se uspokojili a dostali zbytečný gól. Ale pak jsme ještě dali šestý gól a tím se definitivně rozhodlo. Mrzí mě jen ty dva inkasované góly, ty zas byly zbytečné,“ mrzelo Machalu, jehož svěřenci už osm utkání v řadě neudrželi čisté konto.

SK HS Kroměříž – 1. SK Prostějov 2:6 (0:4)

Branky: 54. Cupák, 90. Motal – 33., 36 a 61. Koudelka, 26. a 65. Kroupa, 42. Píchal. Rozhodčí: Vostrejž - Hanáková, Volf. ŽK: Kofroň, Hloch - Pančochář, Rus, Šteigl, Hirsch. Diváci: 234.
Kroměříž: Kofroň – Hloch, Matoušek, Jeleček – Cupák, Blanař, Stratil (76. Vyhlíd), Motal, Sedláček (76. Dvořák), Navrátil (58. Vasiljev) – Kovář. Trenér: Ivo Světlík.
Prostějov: Neoral - Machynek, Sus, Schuster, Hirsch – Zapletal (58. Šteigl), Pančochář (79. Langer), Fládr, Píchal (54. Hapal) - Koudelka - Kroupa. Trenér: Oldřich Machala.