Chtěli se bodovým ziskem odpíchnout k plánované cestě za záchranou, místo toho utržili debakl. Fotbalisté SK Lipová v 16. kole MSFL vysoko prohráli na umělé trávě FC Vysočina Jihlava B a v tabulce zůstali hluboko na sestupové pozici.

Hosté absolutně nezvládli začátek střetnutí, když během úvodní desetiminutovky dvakrát neuhlídali Veselého a soupeř šel do vedení 2:0. Další část zápasu vyplnila marná snaha SK o překonání zatažené obrany domácích, aby po hodině hry potřetí udeřil Veselý. Necelých deset minut před koncem pak sice snížil přesnou hlavičkou po centru z křídla Richter, jenže zanedlouho uzavřel skóre na druhé straně Nešpor – 4:1.

„Vítězství Jihlavy bylo naprosto zasloužené, přehrála nás ve všech směrech. Nejen fotbalově, ale také větším důrazem, agresivitou a nasazením, což mě velice zklamalo. Kluci k utkání přistoupili moc vlažně a to je při jejich mládí trestuhodné,“ kritizoval rozladěný lipovský kouč Oldřich Machala.

Z nepovedeného startu do jara ale nechtěl vyvozovat dlouhodobější závěry. „Jsem přesvědčen o tom, že chlapci rozhodně mají na víc. Musí však do hry dát srdce, touhu po úspěchu a bojovnost, což jim v Jihlavě naprosto chybělo. V tomto smyslu vše probereme na tréninku, od hráčů budu požadovat vysvětlení a nápravu do dalších střetnutí,“ informoval Machala.

Má jeho tým na udržení MSFL? „Pokud bychom hráli podobně jako v neděli, tak rozhodně ne. To by nezbývalo nic, čímž by bylo možné přebít herní kvalitu soupeřů. My prostě musíme jít do boje s maximální agresivitou a nasazením, potom budeme konkurenceschopní,“ burcoval Machala.

Jihlava B – Lipová 4:1 (2:0)

Branky: 7., 10. a 63. Veselý, 86. Nešpor – 82. Richter. Rozhodčí: Straka. ŽK: Veselý, Čermák – Stroupek. Diváků: 150.

Sestava Lipové: Švéda – Krejčíř, Suchánek, Tomčík, Stroupek – Fiala (62. Marek), Simandl, Papica, Hořava (82. Juřátek) – Richter, Hrubý (55. Soukup). Trenér: Oldřich Machala.


Výsledky 16. kola MSFL: Frýdek Místek – Sigma Olomouc B 0:1, Mutěnice – Znojmo 1:2, Břeclav – Uničov 3:0, Zlín B – Dolní Benešov 1:2, Slovácko B – FC Brno B 1:0, Bystrc – Kroměříž 3:1, Zábřeh – Karviná 0:4.