„Co vám mám k tomu říct, po zápase jsem naštvaný, ale to jsem v Kralicích snad vždy," zhodnotil rázně dění na hřišti trenér Dolan Petr Máčala ve viditelných emocích.

Trenér Kralic Ivo Gottwald byl samozřejmě mnohem spokojenější. „Dolany byly velice těžký soupeř, který má velice rychlé hráče. Naši taktiku jsme postavili na tom, že jsme nechtěli hrát s takto pohyblivým soupeřem nahoru dolů, takže jsme nakopli míč a snažili se o něho na půlce bojovat," poodhalil taktiku.

Přitom začátek utkání vůbec nevypadal na to, že by měly Dolany dostat takovýto příděl. Okolo dvacáté minuty si dokonce vytvořilo drtivý tlak. Obrovskou šanci však spálil Jan Holásek, po centru od Kubečka střílel na malém vápně z prvního doteku, míč však letěl vysoko nad bránu.

Kralice udeřily

Kralice se po této šanci vymanily z tlaku a ihned trestaly. Kováč nejdříve se svou střelou neuspěl, dostal se však opět k míči a svým pasem našel před bránou Josefa Cibulku, který neměl problém z bezprostřední blízkosti zakončit.

Dolany byly po brance jako opařené, největší šanci do poločasu měl Pekař, jeho povedená střela z 25 metrů však o pár decimetrů minula šibenici.

Do druhého poločasu, na který se muselo kvůli silnému lijáku čekat trochu déle, nastoupily lépe Kralice a během osmi minut rozhodly třemi góly o osudu utkání. V 53. minutě vybojoval míč Cibulka, nahrál do vápna Kováčovi, který byl zezadu zfaulován Martinem Doubravou.

Dva góly během tří minut

Následný pokutový kop sám faulovaný proměnil. Po třech minutách od své branky se navíc Kovář opět prosadil, když po odraženém centrum propálil z rohu vápna vše, co mu stálo v cestě.

Gólovou tečku pak přidal zanedlouho Dostál, jenž si naběhl na dlouhý centr a míč ve vápně jen tečoval za záda dolanského brankáře.

„Konečný výsledek 4:0 jsem v žádném případě nečekal. My jsme tým, který moc branek nedává, ale za poslední dva zápasy jsme dali sedm gólů. Je to moc příjemné zjištění, že ty branky umíme sem tam dávat," smál se kralický trenér Ivo Gottwald.

Kralice na Hané – Dolany 4:0 (1:0)
Branky: 30. Cibulka, 53. z pen. a 56. Kováč, 61. Dostál Rozhodčí: Vedral – Jelínek, Dokoupil.. ŽK: Prokop, Surala – 23. Pekař, 42. Hanzelka, 61. Katsumasa, Vrána 45+2. Diváků: 70.
Kralice: Krejčí – Novotný, Prokop, Dočkal, Martinka – Dostál, Nečas, Valtr, Surala- Kováč, Cibulka.
Dolany: Chlanda – Hanzelka, Jíša, Vrána, Katsumasa, Pekař, Bednář, Holásek, Kubeček, Smítal, Doubrava. Trenér: Petr Máčala.