Zpočátku zkoušeli Kraličtí uspět se střelami z větších vzdáleností, byly nepřesné a tedy neúspěšné. Až Dostálovu přízemní bombu z více než dvaceti metrů zachraňoval stoper Vala u brankové čáry. Naproti Baran zprava centroval a Jakubec se ve výhodném postavení kopačkou k míči nedostal. Když pak fauloval brankář Sohlich Valtra, dostal žlutou kartu a Cibulka otevřel z penalty skóre zápasu. Nečasovu dobrou střelu z dálky pak Sohlich kryl a po protiútoku poslal Jakubec míč do sítě kralické branky, ale míč přejímal v postavení mimo hru. Po Stokláskově přímém kopu pak míč těsně minul levý vinkl kralické branky.

Druhý poločas dlouho nepřinášel nic významnějšího. Centrům před branku hostí chybělo využití a když po kralické rychlé útočné akci a faulu zadáků hostí rozhodčí nepískl a ponechal Valtrovi výhodu, ten jí v gólové šanci nevyužil. Později spálil i další, nevyšla mu střela po centru Cibulky. Druhý rozhodující gól Kralických nepřicházel a tak začali hrozit hosté. Zprava centroval Baran a míč těsně minul vzdálenější tyč kralické branky, po chvíli pálil Pospíšil a jeho střela prolétla okolo levé tyče téže branky do zázemí. Krejčí pak ještě kryl bombu Němčáka, ale po rohovém kopu vyrovnávacímu gólu z kopačky Benýška už nezabránil.

„Máme zraněné hráče, hráli jsme zde tedy s náhradníky a tak je se získaným bodem spokojenost," hovořil po utkání s úsměvem asistent hrajícího trenéra FK Troubky Stokláska Tomáš Stískal.

„Máme dobrý mančaft a hrajeme to s troubeckým srdíčkem, Nebyl nám uznán gól pro ofsajd který nebyl a některé střelecké šance jsme spálili. Obával jsem se, že budeme muset dohrávat pro vyloučení s menším počtem hráčů, žluté karty nám přibývaly dnes hodně brzy. S bodem jsme spokojeni," usmál se znovu Tomáš Stískal.

„Z naší strany disciplinovaný a obětavý výkon s dobrým přístupem našich hráčů k utkání, ale festival neproměněných gólových šancí," litoval asistent kralického kormidelníka Ivo Gottwald.

„Překopali jsme obranu a v poslední době už nedostáváme tolik gólů. Spokojen mohu být i s organizací hry. Nemohu si ale něco odpustit, ať se na mě zlobí kdokoliv. Téměř pravidelně na našem hřišti hostující hráči rozhodčí provokují a spílá se jim i z lavičky náhradníků. To se mně nelíbí. Trenéři to trpí a navíc se často ještě připojují…" kritizoval odsouzeníhodné situace u kralického trávníku Ivo Gottwald.

FC Kralice na Hané – FK Troubky 1:1 (1:0)

Branky: 24. Cibulka z penalty – 79. Benýšek. Rozhodčí: Silný – Hodáň, Podhajský. ŽK: Nečas, Vybíhal – Obrtel, Sohlich, Petráš, Němčák, Stoklásek, Baran. Diváků: 130.

FC Kralice na Hané: Krejčí – Répal, Martinka, O. Petržela, Neoral – Valtr, Nečas, Pořízka, Vybíhal (71. Z. Petržela) - Dostál, (74. Vitásek), Cibulka. Trenér: Petr Gottwald.

FK Troubky: Sohlich – Pospíšil, Vala, Čevela, Obrtel (22. Haviernik) – Baran, Stoklásek, Petráš (77. Ticháček), Němčák – Benýšek, Jakubec. Hrající trenér: Lumír Stoklásek.

Autor: VLASTIMIL KADLEC