Kralice se ani na počtvrté neradovaly z plného bodového zisku. Byť hrály kvůli zraněním v improvizované sestavě, o cenný skalp přišly až tři minuty před koncem.

Hlavním tématem zápasu bylo, zda šumperský Petr Navrátil dá alespoň gól a udrží si distanc na Antonína Pavelku z Jeseníku v boji o krále střelců krajského přeboru. Nedal a po horším výkonu musel dokonce v 70. minutě střídat.

„Nejde mu to, asi proto, že si uvědomuje, že musí,“ konstatoval Bohdan Hecl, kapitán týmu, který kvůli trestu za červenou kartu seděl na tribuně jako divák. Domácí vzali zápas s lídrem hodně prestižně, takže i když o nic nešlo, neměli hosté snadnou práci. „Udělali jsme chybu, že jsme nerozhodli utkání co nejrychleji. Spálili jsme v první půli pár šancí a pak jsme se celkem trápili,“ uvedl Hecl.

Šumperk dokonce chvíli před koncem prohrával, Reichl trefil krásně šibenici a vyrovnal. „Šlo vidět, že Šumperk je fotbalovější. Těší mě, že jsme se se sezonou rozloučili důstojně,“ uvedl zaskakující trenér Kralice Ladislav Dudík.

Kralice – Šumperk 3:3 (1:1)

Branky: 27. a 64. Petržela, 79. Neoral – 12. Knápek, 54. Novák, 87. Reichl. Rozhodčí: Rýpar – Kubica, Drápal. Diváků: 100.

Kralice: Kofroň – Neoral, Havlíček, Liška, Losman – Valtr, Růžička, Dostál, Trnavský – Petržela, Lehký.

Šumperk: Matějček – Knápek, Opravil, M. Šabo, Strnad, Hrdlička (80. Valenta), Novák, Reichl, Klemsa, Horák, Navrátil (70. Sitta).