Trenér Ústí Radim Žingor byl po utkání velmi rozladěný.

„Po tom, co jsem zažil včera, už mě fotbal moc nebaví. To, co tam s námi udělali ti tři, to je za trest. V Kralicích to má každý samozřejmě těžké, chtějí se mermomocí zachránit. Ale to, co třeba předvedl asistent Motal… Od první minuty bylo vidět, že to bude jednostranné,“ nebral si servítky ústecký trenér.

Jeho týmu nebyla nic platná ani velká územní převaha.

„Oni snad byli třikrát na naší půlce. Držení míče bych odhadl na 80:20. Kralice od začátku zdržovaly. Desetkrát si zavazovali kopačky. Rozhodčí nenastavil v prvním poločase nic, ve druhém minutu,“ kroutil hlavou Žingor.

Domácí v úvodu přečkali dvě šance soupeře a poté sami udeřili díky gólu Blahouška. „Byli jsme jasně lepší do třicáté minuty, ale neproměnili jsme šance. Oni dali z jedné střely branku,“ mrzelo Žingora, kterého nyní trápí střelecká forma jeho svěřenců.

„Útočníci se neprosazují a je to znát. Od 65. minuty jsem to posunul na 3-4-3, ale útočníci mě zklamali. Chybí nám teď góly Luboše Maléře,“ uvedl trenér hostů.

Jeho svěřenci se nakonec prosadili až v samotném závěru. V 82. minutě domácí brankář zaváhal po centru a Šnejdrla do prázdné brány vyrovnal na 1:1.

V následném penaltovém rozstřelu ale dominovaly Kralice, které ho vyhrály poměrem 3:2, když rozhodující penaltu proměnil v páté sérii Jan Nečas.

Kralice na Hané – FK Ústí 1:1 (1:0) Po pen. 3:2


Branky: 34. Blahoušek – 82. Šnejdrla. Rozhodčí: Vrba - Motal, Lizna. ŽK: Nečas, Lexa, Halenka - Černotský, Žingor. Diváků: 94.

Kralice: Števula – Martinka, Prokop, Dočkal, Dostál – Blahoušek, Nečas, Hlačík, Lexa (54. Halenka) – Cibulka – Kováč (83. Troneček, 89. Neoral). Trenér: Tomáš Vincourek.

Ústí: Urbášek – Bezděk, Pavel Sencovici (66. Holoubek), Smolka, Zagol (46. Šnejdrla) – Černotský, Pančochář (46. Pokorný), Žingor ml., Patrik Sencovici – Maléř, Orava. Trenér: Radim Žingor.

AUTOR: ONŘEJ KAŠLÍK