Šternberk – Určice 4:1 (1:1)

Zdroj: Olomoucký KFS/Deník

Ambiciózní tým ze Šternberka uvítal 
v sobotu v rámci předposledního kola podzimní části krajského přeboru na svém pažitu určického Sokola. Jako první šli do vedení domácí zásluhou Petra Vytřísala. Šternberský forvard využil míč z centru a odražený balon poslal za záda určického Ondřeje Běhalíka. Hosty však první branka nezlomila a na 1:1 vyrovnal Radim Vaněk. Po změně stran zpočátku obě mužstva sehrávala vyrovnaný fotbal. Zvrat nastal až po úspěšně proměněné penaltě domácího Jana Tögla v 72. minutě. Šternberk se pak trhl a nenechal soupeře zakončit. Ten šel do vedení 3:1 čtyři minuty před koncem, kdy Petr Zifčák zpracoval přihrávku z kopačky Davida Kuby. Nahrávka se Kubovi vrátila a kanonýr ve žlutém dresu neváhal. Poslední gól padl minutu před koncem, kdy se určický Matěj Hatle snažil o zastavení pronikajícího Šternberka. Nešťastně však zpracoval míč a vrazil jej do vlastní kasy.

Rapotín – Velké Losiny 2:1 (1:1)

Zdroj: Olomoucký KFS/Deník

Vypjaté derby a nováček se třemi body i deseti hráčích. Tak lze popsat zápas 16. kola krajského přeboru mezi domácím Rapotínem a Velkými Losinami. Posledně jmenovaný mančaft šel sice jako první do vedení ve 26. minutě zásluhou Marka Žídka, nováček soutěže z Rapotína se něj však během pár minut dotáhl. Na 1:1 totiž ve 32. minutě vyrovnal Tomáš Valenta, když a si krásně navedl míč přes celou šestnáctku na pravou stranu a přesnou ranou nedal Hatalovi šanci. Ve druhém poločase však Rapotín přišel v 58. o Mirka Kocourka, který se díky červené kartě musel klidit do šaten. Losiny ale oslabené domácí podcenili. Lázeňský celek nevyužil početní výhodu a nedokázal se probít skrze rapotínskou obranu. Hrdinou zápasu se stal pět minut před koncem autor první branky Tomáš Valenta. Prošel středem až před šestnáctku a svou druhou trefou zápasu zajistil sladkou tečku pro Rapotín.

Želatovice – Lutín 0:3 (0:2)

Zdroj: Olomoucký KFS/Deník

Kolaps Želatovic pokračuje. Potom, co tým z Přerovska dostal v předchozím zápase s Velkými Losinami bůra, vyfasoval trojku i od nováčka soutěže z Lutína. První gól zajistil hostům z Olomoucka již pár sekund po úvodním hvizdu Radek Hamy. Hráč v modrém dresu využil odraženého míče z rukou želatovického Tomáše Čecha a z centru otevřel skóre na 0:1. Domácí se sice snažili, ale míč jim utíkal od nohy. Křehké skóre Lutína pak pojistil těsně před odchodem do šaten Petr Bokůvka, jenž využil vyražený balon z rukavic Čecha a z voleje propálil domácí tři tyče. Po změně stran Želatovičtí rezignovali a nabídnuté příležitosti nedokázali zakončit. Tato skutečnost hrála do karet hostím. Jejich individuálně laděný útok znamenal i třetí a zároveň poslední gól Lutína. V 60. minutě totiž Jiří Vymazal proběhl sám od půlky hřiště a zakončil na 3:0 pro hosty. Tři body tak připadly nováčkovi soutěže.

Zábřeh – Medlov 0:1 (0:0)

Zdroj: Olomoucký KFS/Deník

Třetí mančaft soutěže ze Zábřehu po šesti kolech padl. Na kolena srazili ambiciózní tým Sulka až fotbalisté Medlova v rámci odehraného 16. kola. Jeho úvodní část nepřinesla žádné drama, Medlov sice dobře využíval náběhové šance, přesto ani jeden z celků nedokázal rozsvítit výsledkovou tabuli. Po změně stran domácí začali hrozit a možná až moc aktivním standardkám Lukáše Oklešťka nakonec splakali nad výdělkem. Okleštěk totiž v 69. minutě vyfasoval červenou kartu a putoval do šaten. I v deseti Zábřeh párkrát pronikl, gól však nedal. Medlov pak využil nařízené penalty v 80. minutě, kdy Marek Okrouhlý propálil brankáře Sulka Lukáše Tomana a zajistil tak tři body pro tým z Olomoucka.

Hněvotín – Kojetín 1:2 (1:1)

Zdroj: Olomoucký KFS/Deník

Fotbalisté Kojetína jakoby chytli druhý dech v závěru podzimní části krajského přeboru. Potřetí za sebou totiž vyhráli, tentokrát v rámci 16. kola na hřišti Hněvotín. Do vedení šli jako první hosté, když se ve 23. minutě trefil Michal Baran. Ten prošel sám hněvotínskou obranou a zavěsil do levého horního rohu. Domácí se však nechtěli nechat zahanbit a kojetínským borcům oplatili jejich manko již za dvě minuty. Lukáš Benýšek totiž využil nastřelený dlouhý míč a balon protáhl z voleje kolem pravé tyče hostující branky. Tlak na obou stranách se stupňoval i po změně stran. Hněvotínští však nedokázali koordinovat spolupráci a naběhli si na nepěkný gól. O ten se postaral v 59. minutě opět hostující Michal Baran. Nezaváhal a zvýšil na 2:1 pro Kojetín, který skóre udržel až do 90. minuty a zajistil si cenné tři body.