Kralice na Hané – Medlov 3:1 (1:0)

Zdroj: KFSOL

Domácí Kralice začaly v rámci 13. kola krajského přeboru proti Medlovu velmi dobře. Již v 10. minutě totiž tým z Prostějovska šel do vedení zásluhou Lukáše Tronečka. Ten zakončil střelu z rohového kopu hlavičkou a otevřel tak domácím skóre. O další gól Kralic se vzápětí postaral Petr Dostál, jenž individuálně zpracoval přihrávku z dlouhého míče a zakončil do pravého dolního rohu. Na jeho akci navázal o šest minut později kralický hráč Martin Kováč, který šel na branku sám a poslal domácí do vedení 3:0. Po změně stran se sice Medlov snažil, moc se mu to však nevedlo. Náskok Kralic korigoval až v 80. minutě hostující Filip Kudrna, když využil odraženého míče od tyčky a propálil domácího brankáře Petra Števulu. Hostím se ale nepodařilo vyrovnat a tři body tak braly Kralice.

Zábřeh – Ústí 3:1 (0:1)

Zdroj: KFSOL

Atraktivní duel sehráli v rámci 13. kola krajského přeboru fotbalisté Zábřehu s prvním Sokolem Ústí. Lépe začali hosté, když se patnáct minut po startu úvodního dějství trefil za záda Lukáše Tomana ústecký Jan Pančochář. Po změně stran srovnal krok s hosty nejdříve v 66. minutě Antonín Jakeš, prostřelivší Davida Urbáška hlavičkou z centru. Stejný hráč se následně postaral o vedení Zábřehu, když o pět minut později nachytal ústeckého gólmana z přímého kopu. Třetí branka padla potom, co v 88. minutě Tomáš Sládek utekl na šestnáctce a zakončil za záda hostujícího Urbáška. Favorit tak po sedmi kolech padl. Sulko naopak pokračuje ve vítězné šňůře, kdy už pošesté za sebou vyhrálo.

Rapotín – Kojetín-Kovalovice 1:2 (1:0)

Zdroj: KFSOL

Duel nováčka krajského přeboru z Rapotína proti poslednímu Kojetínu přinesl jedno velké překvapení. Favorizovaný domácí tým totiž v rámci 13. kola prohrál s outsiderem 1:2. Rapotín šel do vedení jako první. Ve 14. minutě rozsvítil výsledkovou tabuli Martin Kocourek potom, co prodloužil rohový kop hlavou do soupeřovi sítě. Domácí byli jasně v herní převaze a Kojetín jim zpočátku nestačil. Po změně stran si však Rapotín nasekal několik hrubek, čehož Kojetínští v závěru využili. Nejdříve úspěšně proměnil pokutový kop Michal Baran a minutu před koncem zajistil vedení týmu z Přerovska fotbalista Tomáš Jura skórující samostatně do otevřené brány. Kojetín si tak připsal druhou výhru v řadě a zažívá příjemný konec podzimní části sezony.

Želatovice - Velké Losiny 0:5 (0:4)

Zdroj: KFSOL

Gólovou smršť nasázeli hostující fotbalisté Velkých Losin domácím Želatovicím. Lázeňský tým přejel soupeře pěti góly. Celek z Přerovska v první půli zkolaboval a během prvního poločasu inkasoval čtyři branky. První gól Losin zajistil v 19. minutě Petr Linet. Hostům svou akcí otevřel střelnici, Losiny využívaly přechodů do brejků a již ve 26. minutě zvýšil na 0:2 Marek Smrž. O dvě minuty později na něj navázal Matěj Šinogl, který zároveň pojistil svojí druhou brankou před odchodem do šaten již tak velký náskok. Želatovice se po změně stran vůbec nechytaly a tečku za jejich trápením udělal v 76. minutě Jiří Uvízl.

Chválkovice – Určice 2:3pp (2:0)

Zdroj: KFSOL

Až penaltový rozstřel rozhodl o vítězi zápasu mezi Chválkovicemi a Určicemi. I přesto, že domácí se po celou dobu utkání drželi nad vodou, nakonec braly dva body hosté z Prostějovska. Chválkovice šly jako první do vedení již jedenáct minut po úvodním hvizdu, kdy míč poslal za záda hostujícího gólmana Petra Halouzky hráč týmu z olomouckého předměstí Petr Mifka. Na 2:0 potom skóroval Radek Výkrutík, který pojistil křehký náskok patnáct minut před odchodem do šaten. Po změně stran mohli Chválkovičtí ještě využít několik příležitostí, nepodařilo se jim však zakončit. Těsně před koncem se Určice trhly a brankami Petra Halouzky a Radima Ordelta srovnaly na 2:2. Výše avizované rozstřely nakonec vyšly lépe právě hostím a výhra tak putovala jižně od Olomouce.

Lutín – Hněvotín 1:0 (1:0)

Zdroj: KFSOL

Derby dvou nedalekých týmů, tři body pro Lutín. Tak lze stručně charakterizovat duel mezi domácí Sigmou a Hněvotínem. Nováček krajského přeboru ukončil sérii proher v rámci 13. kola krajského přeboru. K výhře přitom domácím stačila jediná branka hned ze začátku utkání. Lutínský Wanke prošel zcela nepokryt skrze hněvotínskou obranu, kdy využil míč z centru do vápna a ve skluzu usměrnil na zadní tyč. Hosté sice disponovali několika příležitostmi, do zakončení se však nedostaly. Tři body proto připadly lutínské Sigmě, která po pěti zápasech dokázala.

1. HFK Olomouc – Dolany 2:3 (1:2)

Zdroj: KFSOL

Rezerva třetiligové Holice po dvou zápase, kdy porazila Rapotín a Želatovice téměř hokejovými výsledky, padla. Ve 13. kole nestačila na domácím hřišti na Dolany. Ty naopak podruhé za sebou vyhrály. Hosté šli do vedení jako první, když se domácí obranou propasíroval Tomáš Vrána a ve 13. minutě rozsvítil výsledkovou tabuli. Holice se nezalekla a deset minut před koncem prvního poločasu odpověděla z kopačky Jiřího Bernarda. S remízou těsně před odchodem do šaten se však nesmířil dolanský Erik Smítal, jenž poslal hostující mužstvo opět do vedení ve 39. minutě. Stejný hráč po změně stran navýšil skóre Dolan na 3:1 těsně před koncem utkání. Mimo základní hrací dobu stihl ještě B-tým 1. HFK Olomouc skóre korigovat na 3:2 z kopačky Viktora Holešinského, vyrovnat se jeho týmu nakonec nepodařilo. Hosté tedy vezli domů plný počet bodů.