Domácí Kostelec přejel svého soupeře 4:0, o což se nejvíce zasloužil autor dvou branek Aleš Móri. Jeho gólový přínos je o to cennější, že většinu utkání odehrál na postu levého obránce.

„Alinko už čekal na nějaké góly a je super, že mu to vyšlo. A je pozitivní, že se o střílení gólů dělí celý tým,“ těšilo po utkání domácího kouče Jaroslava Klimeše.

Naopak střelecky tentokráte mlčela hlavní útočná hvězda týmu David Preisler, který je se šesti góly nejlepší střelec Kostelce.

„Je dobře, že to není jen na něm. Samozřejmě mu přejeme, ať dá gólů třeba 150, ale potřebujeme, aby se na tom podíleli i ostatní,“ uvedl Klimeš.

Jeho tým zlomil zápas krátce po přestávce gólem na 2:0. Pak už to byla domácí exhibice.

„Ze začátku to bylo nemastné neslané. Ale po druhém gólu bylo vše jasné a byla už jen otázka, kolik gólů dáme, věděl trenér Kostelce, který se po výhře posunul na druhé místo I. A třídy.

Karel Kroupa (Prostějov) střílí gól na 3:1
Prostějov se doma rozstřílel. Čtyřmi góly vyprášil Valmez

FC Kostelec na Hané - SK Protivanov 4:0 (1:0)

Branky: 16. a 56. Móri, 54. Vyhlídal, 67. Žídek. Rozhodčí: Straka – Jílek, Běhal. Diváků: 130.

Kostelec: Vítek – Synek, Šmíd, Chytil, Móri – Žídek (76. Holoubek), Hruban (88. Staněk), Langr, Grepl (46. Klimeš) – Vyhlídal, Preissler. Trenér: Jaroslav Klimeš.
Protivanov: Piták – Ženata (60. Sekanina), M. Pospíšil (75. Musil), Dvořák, Z. Pospíšil (70. M. Sedlák) – D. Sedlák, F. Pospíšil, Kropáč, Milar – R. Sedlák, Grmela (73. Mudroch). Hrající trenér: Milan Piták.

PODROBNÝ REFERÁT ZÁPASU NAJDETE V PROSTĚJOVSKÉM TÝDNU.