Zápas začal pro mohelnické Béčko přímo skvěle. Už v páté minutě se střelou z pětadvaceti metrů zapsal mezi úspěšné střelce Kloss.

Zaskočení domácí se sice snažili o útočný fotbal, ale branku se jim dát nepodařilo.

Naopak hosté se v pětatřicáté minutě radovali podruhé. Kutal se nejlépe zorientoval v závaru po rohovém kopu a lobem přehodil konického gólmana.

Konec poločasu patřil Konici, ta využila písknutí penalty a snížila zásluhou Růžičky na 1:2.

„Velice brzy jsme se dostali do vedení, což nám pomohlo," přiznal mohelnický lodivod Roman Berka a také popsal jak vypadal první poločas: „Měli jsme asi tři gólové situace z toho jsme hned dvě využili. Závěr poločasu nám zhatila penalta, přesto si myslím, že jsme byli nebezpečnějším týmem."

„Soupeř hrál na brejky, ale paradoxně nám branky dával z jiných situací. My jsme chybovali a celkově to pro nás nebylo vydařené utkání. DO hry nás vrátila trošku sporná penalta ze závěru poločasu," okomentoval první půli konický asistent Radek Řehák.

Po změně stran se hra přitvrdila z obou stran. Hosté zůstali nebezpečnějším celkem a svůj tlak přetavili v třetí a rozhodující branku zápasu.

V padesáté deváté minutě se na Macháče řítil Kutal, jeho pokus dokázal konický gólman zneškodnit, ale následnou dorážku Ryby už ne.

Také domácí si vypracovali slibnou šanci, ale pokus z hranice šestnáctky nevyužili. Duel tak ovládli hosté.

„V druhé půli jsme viděli tvrdší fotbal, ale oboustranně. My jsme dokázali přidat třetí branku a myslím si, že jsme zvítězili po zásluze. Jsme moc rádi, že se nám podařilo bodově přiblížit Konici a neztratit kontakt s tímto týmem. Viděli jsme, že se dá s naším mužstvem hrát krajský přebor," usmíval se Berka.

„Snažili jsme se hrát fotbal, kombinovat a tlačit soupeře. Mohelnice však využila brejku a bylo po zápase. My jsme si totiž nedokázali vytvořit vyloženou šanci. Byl to z naší strany utrápený výkon. Mohelnice nás předčila taktikou a mladistvím elánem," posteskl si Řehák.

Sokol Konice – Mohelnice B 1:3 (1:2)

Branky: 40. Růžička z pen. – 5. Kloss, 35. Kutal, 59. Ryba. Rozhodčí: Kulička – Kopecký, Pospíšil. ŽK: Vrešr, T. Řehák – Bayer.
Konice: Macháč – Bílý, R. Řehák, Růžička, Drešr (70. Burget) – Antl (70. T. Řehák), Čižmár, Kořenovský (80. Gottwald), Seldáček – Vydržel, Kamený. Trenér: Roman Jedlička.
Mohelnice B: Studený – Srdýnko, Krejčí, Horák, Mičker – Heidenreich, Kloss, Bayer, Havlíček (76. Marák) – Ryba (89. Nejman), Kutal (Rabenseifer). Trenér: Roman Berka.