„Viděl jsem celý zápas tak, že jsme tady odvedli velice trapný výkon a domácí zaslouženě vyhráli," řekl po zápase zklamaný trenér holického béčka Lubomír Keluc.

Holické rezervě zápas tentokrát opravdu nevyšel. Už ve čtvrté minutě totiž prohrávala. Konický skvělý vstup do zápasu totiž podtrhl přesnou trefou Petr Vydržel. Poté se hra uklidnila a míč se pohyboval především mezi šestnáctkami. V pětadvacáté minutě však zahrál domácí obránce rukou a sudí Vedral pískl penaltu. Tu pak s přehledem proměnil Krumpolc.

Zdroj: KFS Olomouc

„Ruka to byla, ale taková se nepíská. Hráč neměl kam a komu nahrát," zlobil se asistent konického kouče Radek Řehák.

Do konce poločasu si však domácí opět urvali vedení. Ukázkovou střelu obloučkem z třiceti metrů předvedl Martin Schön. Balon tak spadl přímo za Kopřivu. Na druhé straně se pak blýskl Rec, když vyboxoval nad svou bránu Šubovu dělovku.

Po změně stran byla i nadále lepší Konice a zásluhou Čižmarovy hlavy navýšila své vedení na 3:1. Vzápětí se dostal do vyložené šance Tomáš Řehák, ale gólmana neprostřelil. Devět minut před koncem pak viděli diváci kuriózní a hlavně komickou situaci, kdy se Kamený dostal před Kopřivu. Konický útočník prošel přes gólmana, ale v pozici před absolutně prázdnou bránou se srazil se svým spoluhráčem Martinem Schönem. Celý stadion tak postihl záchvat smíchu. I přes tuto chybu však Konice zaslouženě zvítězila.

„My jsme jen chodili. Domácí bojovali, kopali a zaslouženě vyhráli. Dali nám tři branky a opakuji jejich výhra byla zasloužená," shrnul utkání kouč hostů Keluc.

„Pro nás bylo klíčové bodovat a konečně jsme předvedli výkon, který je hoden boje o záchranu. Nepodcenili jsme žádný souboj. Navíc nám pomohl rychlý gól a rychlá odpověď na srovnání. Druhý poločas už patřil nám," pochvaloval si Radek Řehák.

Sokol Konice – 1. HFK Olomouc B 3:1 (2:1)

Branky: 4. Vydržel, 42. Schön, 57. Čižmar – 25. Krumpolc z pen. Rozhodčí: Vedral – Zavřel, Zaoral. ŽK: Kamený, Čižmar – Drmola, Buček.

Konice: Rec – Sedláček, Růžička, Čižmar,R. Řehák – Drešr, Vydržel (74. T. Řehák), Rus (80. Bílý), Antl (71. Kořenovský) – Blaha (57. Kamený), Schön (90. Procházka). Trenér: Roman Jedlička.

1. HFK B: Kopřiva – Krumpolc, Jíša, Drmola, Malínek – Vodička (84. Kudrna), Buček, Bořil, Šuba – Tošenovský (46. Bradáč), Blažkovský (70. Spurný). Trenér: Lubomír Keluc.