Oba týmy se v úvodní dvacetiminutovce snažily útočit, ale obrany byly vždy na místě a nenechaly útočníky vyniknout. Do první šance se dostali domácí až ve 14. minutě, ale střelu Pavla Horáka mladšího gólman Pastyřík chytil.

O pět minut později hlavičkoval hostující Kolář přes Jurčíkovu branku. Ve 27. minutě byli domácí blízko vstřelení branky, když míč z hlavy Holuba těsně minul hostující branku. Stejně tak dopadla i střela hostujícího Zbožínka o dvě minuty později.

Ve 32. minutě faulovali domácí beci rychlonohého Vargu v pokutovém území a z nařízeného pokutového kopu otevřel skóre zápasu Zbožínek.

Vrchoslavičtí hráči měli ještě v 37. a 43. minutě dvě šance, ale jak hlavička Holuba tak i střela Pavla Horáka mladšího skončila vedle branky.

V 50. minutě zase zahrozili hosté, když Strouhal přihrál nabíhajícímu Krupičkovi, který ostrou střelou nechal vyniknout brankáře Jurčíka. V 62. minutě hry si oko fotbalového fajnšmekra přišlo na své. Hostující Trnavský za půlící čarou převzal míč, obešel několik domácích hráčů a po slalomu á la Masopust volně zasunul do domácí branky – 0:2.

Vrchoslavice i za stálého vedra neustávaly ve svém tlaku a v 69. minutě se jim podařilo snížit, když proniknuvší Lacina střelou k tyči upravil na 1:2. Ještě v 87. minutě mohli hosté přidat branku, ale ostrá střela Strouhala po přihrávce Krupičky pouze rozezněla domácí tyč a odrazila se do pole.

„Prohráli jsme si to penaltou v první půlce," litoval po zápase domácí trenér Roman Šmíd. „Měli jsme v prvním poločase dvě tři šance a neskórovali. Ve druhém poločase jsme měli více ze hry, ale Haná nám dala další branku. Fotbal se hraje však na góly, proto hostům gratuluji ke třem bodům," doplnil.

„Byl to vyrovnaný zápas, ve kterém se obě mužstva snažila hrát kombinační fotbal. Vypořádali jsme se se ctí s četnými absencemi, a i když v držení míče byl dnes soupeř lepší, podařilo se nám dvakrát skórovat a vybojovat velice cenné tři body," zhodnotil vítězné klání kormidelník Hané Daniel Kolář.

Následující kolo hraje Haná Prostějov na trávníku SCM Za Místním nádražím v sobotu 26. května v 16.30 hodin proti Všechovicím.

TJ SOKOL VRCHOSLAVICE – TJ HANÁ PROSTĚJOV 1:2 (0:1)

Branky: 69. Lacina – 33. Zbožínek (z pen.), 62. Trnavský. Rozhodčí: Jelínek – Vedral, Majer. ŽK: Vyskočil, Krupička, Strouhal (všichni Haná PV). Diváků: 100.

Vrchoslavice: Jurčík – Spiller, Novák, Zdražil, Olšanský (76. Fousek J.) – Horák ml., Lacina, Poláček, Fousek M. (55. Zatloukal) – Holub(76. Moravec), Horák st. Trenér: Roman Šmíd.

Haná Prostějov: Pastyřík – Kolář, Zbožínek, Mikeš(65. Lošťák), Trnavský – Vyskočil, Mlčoušek (87. Chum), Krupička, Bartoš – Varga, Strouhal. Trenér: Daniel Kolář. ⋌(ol)