Hráčům Prostějova se podařil husarský kousek, když udeřili hned na začátku. Ve třetí minutě šli do vedení, když se na hranici vápna opřel do střely pracovitý Trnavský a skákající míč šel přes brankáře Fischera do sítě.

Domácí hráče však tato laciná branka nerozhodila a neustále se snažili ohrožovat soupeřovu branku. První střelu Dadáka v 7. minutě však gólman hostů zneškodnil a stejně tak dopadl o šest minut později i pokus Jansy.

Haná zahrozila v 17. minutě, ale střela Krupičky byla obráncem tečována do autu. O dvě minuty později byla neúspěšná i střela hostujícího Světlíka. Ve 21. minutě se však domácím podařilo skóre srovnat. Trestný kop směřující na branku ještě prodloužil Milar hlavou, Pastyřík poprvé vyrazil, ale na Šmídovu střelu byl už krátký – 1:1.

Ve 39. minutě mohli hosté opět posunout skóre ve svůj prospěch, avšak střela Strouhala pouze rozvlnila boční síť. Druhý poločas pokračoval snahou obou mužstev strhnout vítězství na svoji stranu a také přibylo tvrdších zákroků.

Svěřenci Daniela Koláře se dostali do šancí ve 46. a 52. minutě, ale ani tentokrát se Strouhalovi střelecky nedařilo. Stejně neúspěšní byli i domácí v 56. minutě při střele Šlambora. To větší práci měl v 59. minutě domácí gólman Fischer, když Zbožínkovu střelu vyrazil pouze na roh. Ten zahrával Mlčoušek a posadil míč na hlavu Světlíka, který opět poslal hosty do vedení.

Tentýž hráč utekl v 70. minutě po křídle, prokličkoval se po lajně až k brankáři, kterého překonal, a zvýšil už na 3:1pro Hanou.

V závěru zápasu se domácí snažili aspoň snížit, ale jejich snaha byla marná a útoky bezzubé. Ještě před koncem zápasu dolétla na hřiště zpráva o překvapivé porážce Lipové a Hanáci mohli začít slavit postup. Mostkovickými šatnami tak zněl jejich chorál: Haná je věčná, Haná je nesmrtelná!

„U nás je to pořád stejné, hrajeme a nedáváme góly. Tentokrát si Haná nezasloužila ani bod. Třetí gól padl po faulu na brankáře," hněval se trenér Mostkovic Jiří Kamenov. „Zasloužené vítězství, když při průměrné až podprůměrné mezihře obou mužstev jsme byli produktivnější," zhodnotil jeho protějšek Daniel Kolář.

SOKOL MOSTKOVICE – TJ HANÁ PROSTĚJOV 1:3 (1:1)

Branky: 21. Šmíd – 3. Trnavský, 60. a 70. Světlík. Rozhodčí: Zika – Slabý, Fojtek. ŽK: Milar, Vojtíšek V., Zapletal O. – Mikeš, Varga. Diváků: 100.

Mostkovice: Fischer – Vojtíšek V., Šmíd, Milar, Zapletal P. – Jansa (80. Bureš), Vojtíšek M., Zapletal O., Hanák – Pospíšil (46. Šlambor), Dadák. Trenér: Jiří Kamenov.

Haná Prostějov: Pastyřík – Kolář, Zbožínek, Zachar (24. Mikeš), Trnavský – Šindler (51. Mlčoušek), Krupička, Mašík, Varga – Světlík, Strouhal (78. Studený). Trenér: Daniel Kolář. ⋌(ol)