Líšeň vyškolila Prostějov už na jaře v MSFL, když senzačně vyhrála na hřišti „eskáčka“ 6:2.

Nyní si svěřenci exprostějovského kouče Machálka vyšlápli na Prostějov znovu.

„Jsem zklamaný z výsledku. Zápas jsme měli rozehraný dobře. Měli jsme snad osm vyložených šancí, ale když z toho nedáme gól, tak zápas pak nemůžeme vyhrát,“ kroutil hlavou trenér Hanáků Oldřich Machala.

Ten dal šanci několika hráčům, kteří byli v úvodu sezony méně vytížení. Do brány se postavil Jícha, v obraně nastoupili Pernatskyj a Machynek, uprostřed pak dostali šanci Fládr, Pančochář a Langer.

Obměněná sestava zahájila utkání náporem, ze kterého Prostějov vytěžil vedoucí gól zásluhou Jana Šteigla. Hostující trenér Machala byl však zklamaný, že z úvodního náporu nevytěžili jeho hrči víc. „Do patnácté minuty mohlo být rozhodnuto. Měli jsme tři čtyři vyložené brankové příležitosti. Ale nemůžeme je řešit tak, jak jsme je dnes řešili,“ zlobil se prostějovský kouč.

Za nevyužité šance Prostějov pykal na konci první půle, kdy Líšeň dokázala skóre během tří minut otočit. Nejprve se trefil Zapletal, jenž v Líšni hostuje právě z Prostějova, a druhý gól přidal Přichystal. Divoký fotbal v závěru první půle ale ještě pokračoval a po rohovém kopu srovnal na 2:2 Tomáš Janíček.

Ve druhém poločase už gól nepadl a utkání šlo do prodloužení. Ve 111. minutě pak přišel rozhodující okamžik. Domácí roh propadl k volnému Demeterovi, který zblízka poslal míč k tyči. O chvíli později mohl Prostějov srovnat, ale svou šanci po rohu neproměnil.

„Dostali jsme góly po neuvěřitelných ztrátách. Bylo to rozehrané tak, že soupeře nepustíme za půlku, ale pak zápas ztratíme po takových chybách,“ rozčiloval se po vypadnutí kouč Machala.

Dynamo hostilo fotbalový tým z Prostějova.
Koudelka s Kroupou „eskáčku“ citelně chyběli. Je těžké je nahradit, ví Machala

Líšeň – 1. SK Prostějov 3:2 po prodloužení (2:2, 2:2)

Branky: 41. Zapletal, 44. Přichystal, 111. Demeter – 15. Šteigl, 45+2. Janíček. Rozhodčí: Mrázek - Antoníček, Batík. ŽK: Hanuš, Černín - Langer, Slaninka, Hapal, Sus. Diváci: 195.
Prostějov: Jícha – Machynek, Janíček, Pernatskyj, Slaninka – Hapal, Pančochář, Langer (59. Žikol), Fládr (102. Sus), Šteigl – Kovařík (63. Píchal). Trenér: Oldřich Machala.