Zaslouženou odměnou pro nejlepší celek této soutěže má být postup výš, už do soutěže řízené Olomouckým krajským fotbalovým svazem, do I.B třídy OKFS. Rezerva 1.SK Prostějov měla minulou neděli před derby s B-týmem Hané Prostějov, šest kol před koncem soutěže, sedmibodový náskok před s padesáti body druhým FC Hvozd. B-mužstvo prostějovské Hané bylo v tabulce na 10. místě se ziskem šestadvaceti bodů a tak bylo jednoznačným favoritem střetnutí „béčko" 1.SK.

Už od samého začátku utkání byla na první pohled zřejmá mnohostranná převaha podstatně mladšího a běhavějšího celku. Tým Hané ale téměř půl hodiny odolával, Úvodní Mazouchovu bombu z pětadvaceti metrů Krč chytil a Komárkova, po Mazouchově centru, mířila těsně okolo pravé brankové tyče do autu. Mazouchův centr z levé strany se potom svezl po brankovém břevnu a následnou střelu Zeliny pohotově vykopl Sedláček od brankové čáry. Od 29. minuty už ale domácí fotbalisté vedli, Dostál trefil brankovou tyč a odraženého míče využil Ovčáček k otevření skóre zápasu. Domácího gólmana Hubála pak dosti ohrozila akce trojice Gábor – Sedláček – Vybíhal a za chvíli ještě také situace, když neudržel míč po střele z větší vzdálenosti, ale Kolář pak netrefil mezi tyče jeho branky.

Brzy po přestávce centroval zleva domácí Sedláček a Dostál zvýšil na 2:0. Za chvíli spálil střeleckou šanci Merdita, ale v 54. minutě dal Ovčáček svůj druhý gól a domácí vedli o tři branky. V nátlaku pokračovali, tým Hané už fyzicky nestačil a nemohlo se to neprojevovat na jeho herním projevu. Domácí připojili pohlednou útočnou akci na ose Martínek – Sedláček – Merdita, ale vítězem byl v brance Hané Krč. Naproti ještě hostující Sedláček po Gáborově přihrávce přestřelil a v závěru utkání se znovu hodně zviditelňoval Mazouch. Po Sedláčkově centru zleva na metr nad zemí letící míč před Krčovou nedosáhl, ale následně zkoušel brankáře Hané dalšími střelami z dálky. Trpělivost přinesla ovoce, po jeho poslední, před koncem střetnutí, Krč míč neudržel a sklouzl mu za brankovou čáru na konečných 4:0.

„Soupeř byl jednoznačně lepší a zaslouženě vyhrál," konstatoval skutečnost hrající trenér B-týmu TJ Haná Prostějov Pavel Ociepka.

„Scházeli jsme se k dnešnímu utkání snad nejsložitěji v celé sezóně, máme plno zraněných hráčů a jsme stále starší… Chyběli Jančiar a další čtyři hráči, s nimi bychom to dnes uhráli lépe. V prvním poločase to ještě šlo, bylo ale zřejmé, že je otázkou času, kdy v naší brance gólu přibude. Některé ale byly doslova hloupé…," mrzelo Pavla Ociepku.

„Viděl jsem vše stejně jako všichni přítomní na hřišti nebo v hledišti,"usmíval se po utkání trenér rezervy 1.SK Prostějov David Mezulánek, tak odevzdaného soupeře jsme v této soutěži ještě nepotkali. Rozhodoval pohyb, hrálo se prakticky na jednu branku, gólů jsme měli dát deset. Hráči Hané postupně fyzicky odpadávali, bráníli na velkém vápně a my jsme se dostávali k jejich brance obtížně. Další tři body máme, ale chybělo mně tam víc naší střelby, hráli jsme to až moc kombinačně. Ve zbývajících střetnutích okresního přeboru budeme chtít potvrdit, že naše vítězství v soutěži je oprávněné a že jsme zaslouženě splnili další postupový cíl, tentokrát už do I.B třídy, řízené Olomouckým krajským fotbalovým svazem," těší se trenér B-mužstva 1.SK Prostějov, David Mezuliánek.

1.SK Prostějov B – TJ Haná Prostějov B 4:0 (1:0)

Branky: 29. a 54. Ovčáček, 48. Dostál, 86. Mazouch. Rozhodčí: Němec – dva laikové. ŽK: Sedláček – Gábor. Diváků: 70.
1.SK Prostějov B: Hubál – Krátký, Ballek, Olejník, Martínek – Ovčáček, Mazouch, Zelina (71. Fabiánek), Sedláček – Dostál, Komárek (46. Merdita). Trenér: David Mezuliánek.
TJ Haná Prostějov B: Krč – Hubšil, Sedláček, Stanislav Ociepka, Burget – Varga, Kolář,
Pavel Ociepka (52. Holomek), Bartoš – Vybíhal, Gábor. Hrající trenér: Pavel Ociepka.

Autor: VLASTIMIL KADLEC