I díky nim tak Prostějov dal zapomenout na fiasko z předchozího zápasu.

„Museli jsme s tím něco udělat. Ten zápas s Hulínem byl ostudný. Celý týden jsme měli pohovory s hráči a dívali jsme se na video, co bylo špatně. Myslím, že si to hráči vzali k srdci,“ pochvaloval si Machala.

První důležitý okamžik přišel v 19. minutě. Šálek ve vápně nastřelil ruku Schustera a kopala se penalta. Šálkovu střelu k levé tyči ale vystihl gólman Jícha. „Byla to jediná příležitost domácích navíc po přísné ruce. Filip ji ale chytnul a byl to klíčový moment, díky kterému jsme to zvládli,“ komentoval Machala.

Plumlovský drak 2017
Dračí mumraj: na přehradu vyrazilo v lodích přes pět set závodníků

Těsně před pauzou naopak přišly dva gólové údery hostů. Nejprve se zblízka ve 39. minutě trefil Kroupa a jen o pár desítek vteřin později zvýšil na 2:0 Šteigl.

„V prvním poločase jsme měli tři čtyři příležitosti, které jsme nedohráli. Pak jsme ale během dvou minut zápas zlomili,“ těšilo prostějovského trenéra.

Podle domácího trenéra Martina Ondy však Český Brod nebyl horším týmem.

„Hráli jsme dobře a řekl bych, že jsme byli i trošičku nebezpečnější. Vyvrcholilo to nešťastnou penaltou. V závěru jsme dostali dvě branky a ani bych neřekl, že z nějakých šancí soupeře. Spíš to bylo z nepozornosti naší obrany,“ litoval kouč nováčka MSFL.

Zápase se pak definitivně zlomil pár vteřin po návratu z kabin, kdy se ve vápně opět dostal k zakončení Kroupa a bylo to 3:0 pro hosty. Prostějov se tak opět vrátil na vítěznou vlnu, na které bude chtít pokračovat i v příštím kole, kdy doma přivítá Mohelnici.

Uherský Brod – 1. SK Prostějov 0:3 (0:2)

Branky: 39. a 46. Kroupa, 40. Šteigl. Rozhodčí: Pospíšil – Koláček, Běhal. ŽK: Hruboš, David, Sklenář – Pančochář. Diváků: 363.

Uherský Brod: Červinka - Pavelka, Vrága, M. David, Holík - Sklenář (87. Pochylý), Šálek, R. David, Josefík (56. Dolina) - Michalec (60. Mančík), Hruboš. Trenér: Martin Onda.

Prostějov: Jícha – Machynek, Sus, Schuster, Sečkář – Šteigl (88. Marčík), Pančochář (83. Fládr), Langer, Petržela, Hapal (78. Zapletal) – Kroupa. Trenér: Oldřich Machala.