V případě výhry by se tak svěřenci trenéra Takáče bodově dotáhli na trojici celků před nimi, v případě prohry by už byla bodová propast na začátek sezony velká.

„Vzhledem k situaci, která nastala, je to pro nás dosud nejdůležitější zápas. Výhra by byla velice důležitá," ví prostějovský trenér Takáč.

Vlašim by měla být teoreticky jeden z nejlehčích soupeřů Prostějova, spolu s Pardubicemi a Třincem má po pěti bodech, a je tak na předposledním místě. Dokázala však na sebe upozornit v posledních kolech, když vyhrála nad Ústím nad Labem a poté dokázala remizovat s Baníkem Ostrava.

„Nevím, jestli je to smůla, ale zdá se nám, že před zápasem s námi ten soupeř neuvěřitelně ožije. Na začátku to z jejich stránky nebyla žádná sláva, ale teď má formu. My se nemůžeme soustředit na soupeře, ale na sebe. Musíme zopakovat výkony z Frýdku-Místku nebo z poločasu se Znojmem. Pak se nemusíme bát nikoho," dodal prostějovský trenér.

Před zápasem s Baníkem trápila Prostějovany různá onemocnění, před zápasem s Vlašimí to však vypadá dobře.

„Hráči už jsou doléčeni, takže bychom měli nastoupit v plné sestavě. Spíš než toto nás nesmí trápit koncovka. Jinak žádný jiný problém nemáme," dodal Takáč.

Předpokládané sestavy
1.SK Prostějov: Kofroň – Hirsch, Sus, Schuster, Pančochář – Langer, Fládr, Skwarczek, Štrombach – Nekuda, Kroupa.
FC Sellier & Bellot Vlašim: Nguyen – Piško, Kulhánek, Tarczal, Breda – J. Štochl, Vyhnal , Nečas, Janda – Tusjak, Vondra.
Tip Deníku: 1:0