Zatím je provázela řada dalších smolných okolností, jako domácí prohra 0:1 vlastním gólem a podobných.

Před sobotním bojem byla nastolena otázka, zda se usměje na Prostějovany fotbalové štěstíčko už konečně v duelu se Severočechy z Ústí nad Labem. Neusmálo.

Jako první pozdravil brankáře hostí Tvrdoně kolmou přízemní střelou z větší vzdálenosti Píchal. V 7. minutě dosáhli hosté branky, ale z postavení mimo hru. Hned z protiútoku přihrál Píchal do šance Hirschovi, ale ten zprava Tvrdoně nepřekonal. Po něm ani Kroupa z minišance a Schuster mířil nad břevno.

Ve 20. minutě vážně fauloval na hranici velkého vápna Zukič, viděl ihned v ruce rozhodčího červenou kartu a již po dvou desítkách odehraných minut se musel odebrat předčasně do šatny pod sprchu. Z nadějné parkety ale poslal Štrombach míč přízemní střelou okolo pravé tyče branky hostí do zázemí.

Ve 27. minutě protáhl domácího gólmana Kofroně střelou Jindráček, ale míč těsně minul levou tyč jeho branky. Naproti po Štrombachově centru nenalezl míč žádnou z několika připravených kopaček jeho spoluhráčů a za chvíli byl u míče Štrombach znovu, ale po střeleckém pokusu z levé strany nalezl překážku v Tvrdoňovi i on.

Tři minuty před přestávkou nepotrestal rozhodčí penaltou faul na Kroupu, Skwarczek pak neuspěl při střele hlavou a následně domácí hráči i diváci reklamovali marně ještě další pokutový kop za rukou způsobený pád hráče v modrobílém dresu uvnitř velkého obdélníku.

V první části hry měli míč na kopačkách převážně Prostějovští, ale k ničemu pozitivnímu to nevedlo.

Po změně stran se Ústečtí z tlaku viditelně vymanili, na polovině hostí se už hrálo méně, ale po Štrombachově rohovém kopu a některých centrech k Tvrdoňově brance měli ústečtí obránci hodně práce.

Úspěch modrobílých ale nepřicházel, nevyšla ani bomba Suse po akci Machynka s Hirschem. Naopak, když svítila na tabuli 77. minuta, přinesly dvě sedmičky štěstí Severočechům. Moulis dosáhl gólu na 0:1 z pravé strany, téměř z nulového úhlu…

Fotbalisté 1. SK pak vsadili vše na útok. Kroupa šance při zmatku před brankou hostí také nevyužil a na opačné straně hřiště ještě pak Kofroň zázračně zachraňoval situaci, jako sám voják v poli, po brejku Jindráčka.

„Utkání se nám zpočátku vyvíjelo dobře, byli jsme v tlaku, ale k ničemu to nevedlo. Ústečtí oslabeni o vyloučeného hráče dvakrát zachraňovali na brankové čáře, kdybychom se dostali do vedení, bylo by jistě vše jinak," litoval po skončení zápasu předseda 1. SK Prostějov Petr Langr.

Do hovoru nebylo ani asistentovi domácího trenéra Miroslava Takáče, Františku Jurovi.

„Nedáváme branky, vidím málo aktivity. Nefunguje smysluplný fotbal středových hráčů.. Jsem obrovsky zklamán, nerad bych kriticky hovořil na adresy některých hráčů, následně by mě to zřejmě mrzelo, protože by to bylo potom zřejmě ještě horší…

Ústecký trenér Jiří Skála mohl být víc než spokojený. „Po Zukičově vyloučení jsme mohli spoléhat pouze na brejky. V jednom případě jsme uspěli a mohli jsme dát z brejku ještě i druhý gól…! Náš kolektiv duel poctivě odmakal.

1. SK Prostějov – FK Ústí nad Labem 0:1 (0:0).

Branka: 77. Moulis. Rozhodčí: Matějček – Černý, Fišer. ŽK: Štrombach, Píchal (oba Prostějov). ČK 20. Zukič (Ústí n.L.). Diváků: 520.

1. SK Prostějov: Kofroň – Schuster, Sus, Rus, Pančochář – Machynek, Hirsch, Skwarczek (65. Fládr), Štrombach (73. Langer) – Píchal (59. Nekuda), Kroupa. Trenér: Miroslav Takáč.

Ústí nad Labem: Tvrdoň – Pícha, Zukič, Martykán, Šnirc – Moulis, Peterka, Kateřiňák, Jindráček – Pouček (90. Mysliveček), Výborný. Trenér: Jiří Skála.

Vlastimil Kadlec