Už z ankety, kterou redakce Deníku pro tuto příležitost připravila, vyplývalo, že lidi v Konici nejvíce trápí chybějící kanalizace, nedostatek dětských hřišť a mizerné cesty.

„Kanalizace se začne stavět už letos a spolu s čističkou odpadních vod by měla být hotová za dva roky,“ potvrdil přímo na akci starosta Konice Jaroslav Mazur.

Zároveň uvítal poznámku o nedostatečném vyžití pro maminky s dětmi ve městě. „Uvědomujeme si, že jediné dětské hřiště v zámeckém parku je pro Konici málo. V současné době vytipováváme další místa např. nevyužitou zahradu u Základní umělecké školy,“ řekl starosta.

Došlo i na téma nezaměstnanosti. „Nejvíc mě trápí, že v Konici jsou objekty, kde by se mohla rozjet výroba, ale jejich vlastníci za ně chtějí příliš mnoho peněz, čímž jejich využití blokují,“ posteskl si Mazur.

Hned po něm na pódiu vystoupily talentované zpěvačky z místní Základní umělecké školy.

Jednoznačným tahákem doprovodného programu se stalo vystoupení Železného Zekona. Ten doslova uhranul publikum, když roztrhal nebo alespoň zohnul vše, co se dalo. Zároveň ukázal, že je mužem, na němž se dá dříví štípat. Jeho parťák na něm rozsekal pořádné poleno, přičemž coby špalek použil přímo jeho hlavu.

Zekon tedy i v Konici potvrdil, že je mužem z oceli. Jeho vlastní jméno by přitom spíše poukazovalo na to, že je z docela jiného těsta. Železný Zekon se totiž vlastním jménem jmenuje: Zdeněk Knedla.

Na příští Den s Deníkem se mohou těšit Prostějované. Zábavné odpoledne plné atrakcí a zajímavých vystoupení se uskuteční 15. května před prostějovskou radnicí.